Miliardarul Warren Buffett, îngrijorat de faptul că multe persoane îi fură identitatea: „Nici măcar nu ştiu să intru pe Instagram"

27 octombrie 2024 15:00   Internațional

Sunt tot mai multe persoane care îi fură identitatea lui Warren Buffett. Oamenii profită de numele său, pretinzând pe reţelele sociale că recomandă un produs de investiţii sau un candidat politic. Warren Buffet sau Oracolul din Omaha, așa cum este supranumit, datorită înțelepciunii de care a dat dovadă în investițiile sale este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere care se ridică la 47 miliarde de dolari. 

Ce declarație a făcut Berkshire Hathaway

Îngrijorarea sa a fost atât de mare încât Berkshire Hathaway a făcut o mişcare rară, adăugând o declaraţie pe pagina principală a site-ului său. Declaraţia spune: „Având în vedere utilizarea crescută a reţelelor sociale, au existat numeroase afirmaţii frauduloase cu privire la aprobarea de către dl. Buffett a unor produse de investiţii, precum şi a unor candidaţi politici. Dl. Buffett nu aprobă în prezent şi nu va aproba în viitor produse de investiţii sau candidaţi politici".

Preşedintele şi CEO-ul Berkshire a explicat în detaliu pentru Becky Quick, de la CNBC, spunând: „Sunt îngrijorat de oameni care se dau drept mine şi de aceea am pus această atenţionare pe site-ul Berkshire. Nimeni nu ar trebui să creadă pe cineva care spune că le recomand cum să investească sau cum să voteze."

În ce context vine declaraţia lui Buffett 

Declaraţia lui Buffett vine într-un sezon politic tensionat, cu o cursă prezidenţială blocată între vicepreşedintele Kamala Harris şi fostul preşedinte Donald Trump, care a divizat nume mari de pe Wall Street şi Silicon Valley, precum Elon Musk, Bill Ackman şi Mark Cuban.

The New York Times a relatat marţi că Bill Gates o susţine în mod privat pe Harris, cu o donaţie de 50 de milioane de dolari către o organizaţie nonprofit care îi sprijină candidatura. Există, de asemenea, o îngrijorare mai amplă cu privire la aşa-numitele ”deep fakes” care folosesc inteligenţa artificială pentru a imita persoane influente în scopuri comerciale sau alte utilizări, imaginea şi videoclipurile devenind din ce în ce mai apropiate de realitate datorită progreselor tehnologice.

„Orice văd cu imaginea sau vocea mea, pur şi simplu nu sunt eu"

Pentru cei familiarizaţi cu punctele de vedere ale legendarului investitor, orice aprobare a unui produs de investiţii sau criptomonede de către Buffett ar trezi scepticism, deoarece acesta este cunoscut pentru că respinge bitcoin şi recomandă în principal fonduri de indici cu costuri reduse pentru investitorii obişnuiţi.

Dar Buffett doreşte să se asigure că toată lumea ştie că nu ar face niciodată aşa ceva. Acţiunile sale au fost declanşate parţial de o falsă aprobare politică pe Instagram, platformă de socializare deţinută de Meta Platforms, care i-a fost adusă la cunoştinţă. „Nici măcar nu ştiu cum să intru pe Instagram", a declarat el pentru CNBC, adăugând că doreşte să se asigure că oamenii realizează: „Orice văd cu imaginea sau vocea mea, pur şi simplu nu sunt eu."

Cine este  Warren Buffett

Miliardarul Warren Buffett are 94 de ani, iar conglomeratul său întins și unic în felul său nu a valorat niciodată mai mult decât în prezent, scrie CNBC. Berkshire Hathaway a devenit prima companie non-tehnologică care a depășit o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari. Acțiunile Berkshire clasa A au depășit, de asemenea, 700.000 de dolari bucata pentru prima dată în istorie.

Howard Marks, un mare investitor și prieten al lui Buffett, recunoaște trei lucruri care i-au permis „Oracolului din Omaha” să conducă Berkshire spre noi culmi, chiar și la vârsta sa înaintată. „A fost vorba de o strategie bine gândită, urmărită timp de șapte decenii cu disciplină, consecvență și perspicacitate neobișnuită”, a declarat Marks, cofondator și copreședinte al Oaktree Capital Management. „Disciplina și consecvența sunt esențiale, dar nu suficiente. Fără perspicacitatea neobișnuită, este clar că el nu ar fi cel mai mare investitor din istorie.”

Mai multe