Misterul zborului MH370, încă un pas spre rezolvare. Descoperire nouă

25 ianuarie 2016 10:25   Internațional
Ultima actualizare:

Autorităţile din Thailanda şi Malaysia vor investiga dacă o bucată de metal găsită pe costa de sud thailandeză face parte din avionul Malaysia Airline MH370, dispărut în martie 2014.

Bucata de metal a fost descoperită vineri (22 ianuarie), de un pescar. Luni (25 ianuarie), Departamentul de Aviaţie Civilă Thailandez va trimite anchetatori la faţa locului, pentru a stabili provenienţa bucăţii. 

Minstrul de transport din Malaysia, Liow Tiong Lai, a spus că e prea devreme pentru a fi siguri că metalul face parte din zborul MH370 şi că astfel de zvonuri ar putea supăra familiile victimelor, conform cnn.com.

Bucata de metal albă e cât un om, iar un oficial thailandez a spus că aparţine un zbor comercial. "Cu sigurnaţă nu e parte a unui avion militar". Un consultant din Malaysia a declarat însă exact opusul: "Nu pare a fi parte a unui avion sau din MH370, deşi e prea devreme să spune asta sigur. Are un aspect tipic unui rachete, mai degrabă"

Zborul MH370 a dispărut pe 8 martie 2014. El se afla în drum dinspre Kuala Lumpur înspre Beijing, când a dispărut de pe radar. La bord se aflau 239 de oameni, iar familiile lor nu ştiu ce s-a întâmplat nici până acum. Totuşi, la începutul acestui ani, o bucată care aparţinea avionului a fost găsită pe costa insulei Reunion. 

Mai multe