Moartea l-a iertat doar 1.223 de zile!

31 martie 2014 19:52   Internațional
Ultima actualizare:

A fentat moartea în 2010, când o bombă l-a rănit în timpul unui exerciţiu militar. Trei colegi au murit atunci, sub privirile sale, dar Claudiu Vulpoiu (35 de ani) nu a renunţat la Armată. A plecat în şase misiuni în Irak şi Afganistan. Duminică, însă, soarta nu i-a mai acordat o nouă şansă. O bombă l-a ucis!

Rudele soldatului ucis, duminică dimineaţă, în Afganistan, au povestit cu lacrimi în ochi, cum în urmă cu patru ani, Claudiu fentase moartea. La 23 noiembrie 2010, o bombă a explodat în timpul unui exerciţiu militar în poligonul de la Cincu, în Braşov. Trei soldaţi şi-au pierdut viaţa, dar Claudiu a fost salvat ca prin minune de telefonul mobil pe care îl ţinea în buzunar.

Rudele lui Claudiu Vulpoiu au aprins lumânări la locuinţa lui din Craiova

A avut noroc atunci că o schijă a ricoşat din telefon spre exterior, că dacă ricoşa în interior îi atingea un organ vital. Atunci a scăpat el, dar au murit alţi trei soldaţi. Acum, el a murit, şi alţi cinci au scăpat", a spus, îndurerat, Constantin Ciurlău, unchiul soldatului mort la datorie.

„Cu toate astea, nu s-a gândit niciodată să renunţe. Spunea că în Armată locul de muncă e sigur", a mai zis bărbatul. Trupul lui Claudiu Vulpoiu va ajunge astăzi la Craiova, iar joi plutonierul major ucis în Afganistan va fi înmormântat la cimitirul Sineasca. El a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem. Ministrul Apărării, Mircea Duşa a înaintat şefului statului propunerea de decorare a ofiţerului post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

O explozie produsă în poligonul de la Cincu, Braşov, a curmat vieţile a trei militari craioveni şi a dus la rănirea altor patru, din Batalionul „Neagoe Basarab" Craiova. Accidentul s-a produs în timpul unui exerciţiu, după ce un proiectil a explodat pe ţeava aruncătorului, în timp ce acesta era manipulat de soldaţi. Claudiu Vulpoiu, pe atunci de 31 de ani, a fost rănit, dar şi-a revenit după câteva zile de spitalizare la Spitalul Militar din Braşov.

Mai multe