Momentul șocant în care o gorilă de 184 kg a evadat de la zoo! Ce au făcut autoritățile

14 octombrie 2016 12:31   Internațional
Ultima actualizare:

Joi, 13 octombrie, londonezii au fost în alertă din cauza unui incident neașteptat. O gorilă de doi metri înălțime și o greutate de peste 180 de kilograme a evadat de la grădina zoologică și a început să umble furioasă pe străzi, îngrozindu-i pe locuitori.

În ciuda avertismentelor de a nu enerva masiva primată, vizitatorii de la grădina zoologică au continuat să agite gorila până în momentul în care aceasta a lovit geamul care o despărțea de mediul înconjurător și a reușit să scape, informează Daily Mail. Autoritățile au descoperit acum că peretele de sticlă era crăpat chiar înainte ca gorila să înceapă să-l lovească în mod violent.

Kumbuka, un mascul de 18 ani de gorilă cu spate argintiu – cele mai mari din specia gorilelor– a făcut bucăți geamul și a umblat liber timp de 90 de minute prin nordul Londrei.

Pentru siguranța vizitatorilor, aceștia au fost evacuați într-un loc ferit de pericole, iar polițiștii și veterinarii au pornit pe urmele primatei. În cele din urmă, aceștia au reușit să-l captureze pe Kumbuka și l-au tranchilizat. Azi, 14 octombrie, medicii veterinari de la grădina zoologică din Londra au declarat că gorila este teafără și a fost dus îanpoi într-un alt adăpost.

În astfel de situații, autoritățile care au în subordine această sarcină, de soluționare rapidă a unei astfel de situații de urgență, trebuie să fie pregătite cu tranchilizante pentru diverse specii de animale, chiar și pentru o gorilă de 184 de kilograme. Datoria îngrijitorilor este de a aduce animalul nevătămat înapoi în cușcă fără pagube materiale sau victime umane. 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe