Momentul șocant în care o româncă este agresată de un grup de tineri în Marea Britanie

4 octombrie 2016 11:52   Internațional
Ultima actualizare:

„Nu ne plac românii!” În acest fel s-a adresat un grup de tineri englezi unei românce stabilite în Marea Britanie care mergea liniștită pe stradă până în momentul în care s-a întâlnit cu tinerii ce par a fi elevi.

Momentul agresării verbale a fost filmat de băieții recalcitranți și apoi au publicat materialul video pe Internet. Cu toate că apoi l-au șters, imaginile au continuat să fie distribuite, provocând indignare în rândul internauților.

În înregistrare se poate vedea cum băieții o acostează pe femeie și îi vorbesc pe un ton insultător. „Nu ești o femeie, ești o imigrantă și nu ar trebui să te afli în această țară”, potrivit The Sun. Tinerii o întreabă apoi dacă are pașaport și îi cere să-l arate, dar românca le spune calmă că nu îl are la ea întrucât nu și-a luat geanta.

Când femeia le spune de unde vine, replicile băieților devin complet lipsite de sens: „Nu ne plac românii!” Incidentul s-a întâmplat în Antrim, în Irlanda de Nord, iar poliția a început o anchetă pentru a investiga acest caz.

Xenofobia a luat amploare după referendumul Brexit

Există de mai mult timp reacții anti-imigraționiste, în special față de românii plecați să muncească în Marea Britanie, dar după referendumul Brexit, comportamentul xenofob a devenit extrem de răpândit, în special în rândul tinerilor.

Mai multe