Mormântul lui Iisus, deschis pentru prima oară în 500 de ani. Descoperire miraculoasă

4 decembrie 2016 19:38   Internațional
Ultima actualizare:

Timp de decenii, Bisericile creștine s-au înfruntat în diverse polemici cu privire la Mormântul Sfânt din Ierusalim se află într-adevăr pe locul unde a avut loc Învierea, cel mai mare miracol. Acum, arheologii au deschis mormântul pentru a afla mai multe despre el.

Scopul altarului a fost să protejeze mormântul unde a stat trupul lui Iisus Hristos timp de trei zile după ce a fost crucificat. Mormântul a fost sigilat în marmură din anul 1555 pentru a fi protejat împotriva pelerinilor care furau bucăți din construcție pentru a le păstra sau vinde ca relicve sfinte.

De-a lungul secolelor însă, biserica ce-l împrejmuiește a fost distrusă de mai multe ori, astfel că au apărut îndoieli cu privire la conținutul mormântului. Acum, pentru prima dată după 500 de ani, capacul locului de veci a fost deschis, arheologii făcând o descoperire miraculoasă.

Nevăzut de o jumătate de mileniu, se afla ascuns un raft de calcar pe care se presupune că ar fi fost pus trupul lui Iisus. Cercetătorii au mai descoperit și o a doua lespede din marmură, despre care nimeni nu a știut că există. Pe aceasta se afla gravată o cruce. Se crede că aceasta ar fi fost făcută de cruciați în secolul al XII-lea.

„Cel mai uimitor lucru pentru mine a fost când am dat la o parte primul strat de praf și am descoperit o a doua bucată de marmură. Aceasta era de culoare gri, nu albicioasă, precum cea din exterior și chiar în mijlocul ei era frumos inscripționată o cruce. Nu aveam habar că există așa ceva”, a declarat arheologul Frederik Hiebert, de la National Geographic.

„Altarul a fost distrus de multe ori de foc, cutremure și invazii de-a lungul secolelor. Nu știam dacă l-au construit în același loc de fiecare dată. Aceasta pare să fie o dovadă vizibilă că locul pe care pelerinii îl venerează astăzi este într-adevăr același mormânt pe care împăratul roman Constantin cel Mare l-a găsit în secolul al IV-lea și pe care cruciații l-au venerat. Este uimitor”, a mai adăugat arheologul, citat de The Mirror.

Mai multe