Motivul bizar pentru care Regina a fost auzită bârfind oficiali ai Chinei

12 mai 2016 13:08   Internațional
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost auzită spunând că oficialii chinezi au fost „foarte nepoliticoși”, în timpul unei petreceri care a avut loc în grădina de la Buckhingham Palace, în Londra. Aceasta a fost filmată de cemeramanul regal, iar motivul pentru care a putut fi auzită această conversație este unul extrem de neobișnuit.

Se pare că reacțiile Reginei au putut fi auzite atât de bine datorită umbrelei de plastic pe care o avea în mână, potrivit cotidianului britanic Mirror. Cameramanul Patrick Wilkinson a folosit un microfon obișnuit, dar sunetul a fost propagat de umbrela de pastic a Reginei Elisabeta a II-a. Cameramanul se afla la doar câțiva metri de aceasta. Specialiștii susțin că dacă umbrela ar fi fost făcută din bumbac sau din pânză, sunetul nu s-ar fi auzit atât de clar ca în cazul de față.

Regina a fost auzitâ spunând că oficialii președintelui Chinez Xi au fost „foarte nepoliticoși cu ambasadorul britanic din China”, Barbara Woowdard. De asemenea, potrivit BBC, această informație a fost cenzurată în China. Controversele vin la scurt timp după ce o convorbire între ea și David Cameron a făcut vâlvă. Cei doi au fost auziți spunând că Nigeria și Afganistan sunt cele mai corupte state din lume.

Mai multe