Motivul pentru care Putin construiește în secret buncăre

5 septembrie 2016 16:56   Internațional
Ultima actualizare:

Cu toții știm cât de multă importanță dă Vladimir Putin, liderul Federației Ruse, armamentului greu. Există zvonuri potrivit cărora acesta a ordonat construirea în secret unor buncăre.

Acestea vor fi însoțite și de fortificații în jurul Moscovei și sunt, potrivit experțilo, o măsură de protecție a liderilor ruși împotriva unui eventual atac nuclear din partea Occidentului, informează Metro.co.uk.

„Rusia se pregătește de un eventual război nuclear în care ei vor fi primii care vor ataca. Noi nu luăm în serios pregătirea în cazul unui conflict, cu atât mai puțin unul nuclear”, a declarat într-un interviu Mark Schneider, un fost oficial al Pentagonului, responsabil în chestiunea armamentului nuclear.

În prezent, Federația Rusă și câteva dintre statele membre NATO sunt cele mai mari posesoare de rachete nucleare, fiind pregătite de lansare în orice moment. În ciuda faptului că Barack Obama militează public pentru dezarmarea superputerilor, Statele Unite însele fac în continuare concurență serioasă Rusiei când vine vorba de numărul acestor rachete care ar putea crea o adevărată catastrofă globală.

Mai multe