Motivul pentru care un şerif a împuşcat un şofer neînarmat: «Nu îmi stric maşina pentru el»

11 februarie 2018 11:05   Internațional
Ultima actualizare:

Un eveniment incredibil a avut loc în Tennessee, Statele Unite ale Americii. Au apărut înregistrări audio și video șocante de la o urmărire a poliției, în Tennessee. Un suspect neînarmat şi care aparent era docil a fost împuşcat mortal, la ordinele şerifului, de către oamenii legii.

Ceea ce face incidentul să fie cu atât mai bizar a fost justificarea pe care şeriful a dat-o ordinului său. Nu a dorit ca maşinile de patrulă să fie cumva avariate dacă ar fi fost cazul să lovească camioneta fugarului pentru a-l scoate de pe durm. Aşadar, vopseaua unei maşini este mai importantă decât viaţa unui om, iar abuzul de forţă şi-a găsit foarte uşor o explicaţie.

Poliţiştii au încercat să oprească un şofer fugar în vârstă de 33 de ani, pe care îl bănuiau că s-a urcat la volan fără să aibă permis de conducere. A fost o urmărire, dar nu una în mare viteză, informează editioncnn.com. Acul vitezometrului de la bordul maşinii de poliţie nu a trecut în niciun moment de 90 de kilometri pe oră. Cum poliţiştii nu reuşeau să îl oprească pe individ sau să îl scoată de pe drum,  şeriful a ordonat împuşcarea lui. Şeriful s-a făcut negăsit după ce au fost făcute publice imaginile şi a decis să părăsească ţara pentru a nu răspunde pentru fapta sa halucinantă.

Mai multe