Nancy Reagan, soția fostului președinte american Ronald Reagan, a murit

6 martie 2016 21:04   Internațional
Ultima actualizare:

Nancy Reagan, soția celui de-al 40-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, s-a stins din viață duminică (6 martie), la venerabila vârstă de 94 de ani. Suferea de mai mulți ani de serioase probleme de sănătate.

Fosta Primă Doamnă a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles. Nancy Reagan va rămâne pentru totdeauna în memoria oamenilor pentru loialitatea de care a dat dovadă față de soțul său, după încercarea de asasinare asupra acestuia, în 1981, dar și în ultimii ani de viață ai fostului președinte, care s-a luptat în ultimii ani de viață cu o boală nemiloasă, Alzheimer.

Conform celor de la ABC News, Nancy a îndurat deseori critici din partea celor care au văzut stilul ei vestimentar nepotrivit pentru o primă doamnă a Americii, "funcție" pe care a îndeplinit-o între 1981 și 1989.

Anul 1994, când soțul său a fost diagnosticat cu Alzheimer, a reprezentat pentru doamna Reagan momentul care a determinat-o să se transforme într-un important susținător și purtător de cuvânt al celor afectați de boală. De asemenea, a înființat Fundația Ronald & Nancy Reagan, în Chicago, cu scopul de a facilita cercetările cu privire la Alzheimer.

Nancy Reagan s-a ocupat și de carieră, căci a jucat în 11 filme la Hollywood. În 1957 chiar a apărut alături de soțul său într-o peliculă despre cel de-al Doilea Război Mondial, "Hellcats of the Navy".

Nancy și Ronald Reagan s-au căsătorit în 4 martie 1952, în Los Angeles. Cei doi au fost împreună 54 de ani, până la moartea fostul președinte american, la vârsta de 93 de ani.

Mai multe