Nevăstuica zboară pe ciocănitoare

4 martie 2015 19:21   Internațional
Ultima actualizare:

O filă glorioasă în istoria neamului nevăstuicilor din lumea întreagă s-a scris, ieri, în parcul londonez Hornchurch! Chiar dacă a rămas cu burta goală, nevăstuica zburătoare care a văzut lumea de la înălţime, de pe spatele unei ciocănitori verzi, a avut ce le povesti suratelor ei.

Fotograful britanic Martin Le-May a profitat de vremea frumoasă şi a ieşit, ieri, în parcul Hornchurch Country, din estul Londrei, împreună cu soţia lui, Ann, să mai fotografieze câteva păsărele. Ce a urmat avea să îi schimbe definitiv viaţa! Le-May a recunoscut că în cei 52 de ani ai săi nu a văzut aşa ceva!

Pusese obiectivul pe o ciocănitoare verde, care nu cântăreşte mai mult de 200 de grame şi începuse să o fotografieze. La un moment dat, o nevăstuică pitică a ieşit din desişul ierbii şi... ţuşti! în spatele păsării.

„Chi-chi-chi!” a făcut ghionoaia verde (n.r. – aşa se cheamă pasărea în folclorul românesc) şi „vrrrrr!” a decolat în pripă, direct în sus. Aproape că nici nu a simţit pasagerul care i se agăţase de penaj. A deshis aripile şi anvergura de 42 cm a ajutat-o să se ridice rapid la 5 metri înălţime cu tot cu micuţul „Neil Armstrong” din neamul nevăstuicilor. Mamiferul, care nu depăşeşte 26 de centimetri în înălţime, a crezut că le duce acasă celor şase pui o ditamai prada, însă vânătoarea s-a dovedit a fi plină de adrenalină.

Ghionoaia s-a ridicat în zbor şi, după ce a văzut lumea de sus, nevăstuica a luat o trântă istorică. Din fericire, nu s-a rănit şi a zbughit-o în tufiş. Când i-a povestit soţiei lui ce a văzut, Ann Le-May i-a zis „să mai lase berea” că începe să aibă vedenii. Când au descărcat pozele din aparat, cei doi soţi au fost şocaţi! Au felicitat-o apoi pe nevăstuică în sinea lor pentru că nu şi-a dus planul la bun sfârşit pentru că ciocănitoarea verde e o specie pe cale de dispariţie în Europa, protejată de însăşi Regina Marii Britanii. Dacă o ucidea, risca până la cinci ani de puşcărie...

Zburătorii au devenit vedete pe Internet

La doar câteva ore după publicarea fotografiilor pe Twitter întreaga planetă a început să vuiască. Nu numai necuvântătoarele au fost impresionate de performanţa nevăstuicii, ci şi tinerii experţi în trucaje. Aşa au apărut cadre istorice înfăţişându-i în postura mamiferului pe: Vladimir Putin, John Travolta, ­Gandalf din „Stăpânul inelelor” şi chiar Miley Cyrus.

Mai multe