Nouă soldați au murit în Libia, în urma unui atac revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic

4 mai 2019 17:11   Internațional
Ultima actualizare:

Nouă soldaţi au fost ucişi sâmbătă, 4 mai, într-un atac revendicat de organizaţia Stat Islamic, care a avut loc pe un câmp de antrenament ce aparţine forţelor libiene estice ale mareşalului Khalifa Haftar.

Atacul a avut loc în oraşul Sebha (Sabha), care este vizat de diverse grupări armate. Mareșalul Haftar şi-a concentrat efectivele în nord-vest, unde s-au aflat în ultima lună implicate într-o luptă pentru capitala Tripoli cu luptători aliaţi guvernului recunoscut internaţional, relatează news.ro.

Pe parcursul nopţii trecute au avut loc mai multe înfruntări la periferia oraşului Tripoli, cu forţele rivale folosindu-se de artilerie, potrivit locuitorilor.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Sebha. Luptătorii ei au ucis sau rănit 16 oameni şi au eliberat alţi militanţi din închisoare, a transmis organizaţia într-un comunicat publicat online la scurt timp după ata.

O sursă militară a confirmat că o închisoare din interiorul câmpului Jabril Baba a fost luată cu asalt, însă nu a dat detalii. Potrivivt primelor informații, spitalul din Sebha a transmis că nouă persoane și-au pierdut viața.

Zona în care a avut loc atacul este stăpânită de haos de când a fost răsturnat regimiul Muammar Gaddafi, cel care a condus Libia pe o perioadă de 42 de ani.

Organizaţia Stat Islamic este activă în sudul ţării, unde s-a retras după pierderea controlului oraşului Sirt, din centru, în decembrie 2016.

Mai multe