Noul premier al Marii Britanii este o femeie. Cameron pleacă

11 iulie 2016 18:54   Internațional
Ultima actualizare:

David Cameron a anunțat că miercuri, 13 iulie, pleacă de la cârma Marii Britanii, deși inițial a anunțat că renunță la funcție în trei luni de la rezultatul Brexitului. Luni, 11 iulie, s-a decis și cine este persoana care îi ia locul: conservatoarea Theresa May, cea care a și câștigat șefia partidului.

"Theresa May este competentă, puternică și mai mult decât pregătită pentru a conduce Marea Britanie", a spus David Cameron la conferința de presă în care a confirmat cine este înlocuitoarea sa, notează Daily Mail. May a câștigat supremația în Partidul Conservator, în timp ce singura sa contracandidată, Andrea Leadsom, și-a anunțat ieșirea din cursă chiar înaintea votului decisiv, din cauză că membrii partidului o consideră nepregătită și neexperimentată pentru o asemenea funcție.

David Cameron a atenționat-o pe succesoarea sa că trebuie să păstreze o relație apropiată între Regatul Unit și Uniunea Europeană, chiar și în lumina rezultatului de la Brexit. "Sunt încântat că nu vom avea o campanie lungă din partea conservatorilor. Cred că Andrea Leadsom a luat decizia bună atunci când a hotărât să se retragă. Este clar că Theresa May are susținerea partidului. Sunt încântat că ea va fi prim-ministru. Va avea tot suportul meu", a declarat Cameron.

Mai multe