Nu îţi vine să crezi ce vom mânca în loc de şuncă!
Vreţi să ştiţi care va fi hrana viitorului? Americanii au obţinut o specie de alge cu gust de şuncă!
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon au făcut o descoperire cu totul uluitoare. Ei au reuşit să obţină o specie de alge care nu numai că sunt bogate în proteine, minerale, vitamine şi antioxidanţi, ci şi au un gust deosebit, de şuncă, atunci când sunt fierte. Este vorba de o varietate a algelor roşii Dulse care cresc în Oceanul Pacific şi Oceanul Atlantic, şi se vând cu 90 de dolari (366 de lei), kilogramul.
Se bucură de mare succes
Înainte, alegele roşii erau consumate numai ca delicatese, în special în Asia. Acestea se aseamănă cu frunzele de salată numai că sunt de culoare roşie. Americanul Chuck Toombs de la College of Business din Portland a fost cel care a început să le facă reclamă în SUA. Proaspete nu au avut un mare success. Însă, după ce s-a descoperit că, fierte, seamănă la gust cu şunca şi slănina, au început să aibă o foarte mare căutare. Sunt considerate că ne vor salva în caz că va veni o criză a cărnii.