Nu s-a mai epilat pe picioare de la 11 ani. Motivul pentru care a luat această decizie

31 mai 2015 21:28   Internațional
Ultima actualizare:

O studentă a publicat mai multe fotografii în care i se pot vedea părul excesiv de pe picioare, dar şi de la subraţe. Yasmin Gasimova, în vârstă de 19 ani, a povestit că nu se mai epilează de la 11 ani şi că îşi îndepărtează doar părul de pe faţă.

Yasmin, care este studentă la filozofie şi informatică, a recunoscut că în ultimii ani de când nu s-a mai epilat pe picioare, stomac şi la subraţ, s-a simţit mult mai bine în propria piele. 

"Într-o societate în care femeile trebuie să se epileze, nu îmi e ruşine să recunosc că eu nu o fac. Poate îmi mai tund părul când merg în vacanţă, dar în rest nu", a spus studenta, conform dailymail.co.uk. 

Yasmin a povestit că elevii de vârsta ei îşi băteau joc de ea când a început să îi apară fire de păr pe buza de sus, la doar zece ani. 

"Încercam să îmi rad părul de pe burtă, care e foarte vizibil. Nu am fost niciodată ok cu părul de pe corp, dar acum îl accept. Nu mi-a mai păsat de ce spun alţii de la 11 ani. Am păr gros şi des, care creşte repede, aşa că îmi lua o oră să mă epilez şi mă alegeam cu semne pe picioare, iar într-o săptămână creştea la loc. În plus, mă durea foarte tare", a mai spus Yasmine. 

De când nu se mai epilează pe corp, fata recunoaşte că se simte eliberată de o povară. Totuşi, ea se pensează şi recunoaşte că, dacă e o ocazie specială, apelează la aparatul de ras. 

"Dacă mă epilez, e pentru o situaţie ieşită din comun: mă duc la mare, la ore de înot sau fac sex cu un străin. Deşi femeile au păr pe corp, societatea a decis că ele trebuie să fie complet lipsite de el pentru a fi cu adevărat feminine. Nimic ce are de a face cu corpul unui femei nu o face mai mult sau mai puţin femeie", a completat Yasmin. 

Deşi unora nu le-ar veni să creadă, Yasmin a avut mai multe relaţii, unele de lungă durată, iar iubiţii ei nu au fost niciodată deranjaţi de părul ei de pe corp. 

"Dacă încep o relaţie, le spun  din start că nu mă epilez. Am avut o relaţie de trei ani şi jumătate şi iubitului meu nu i-a păsat. Faptul că am păr pe corp nu înseamnă că nu sunt sexy. Într-o relaţie, un prieten m-a rugat să mă rad pe stomac, dar l-am refuzat şi într-un final m-a acceptat aşa", a mai povestit Yasmin.  

Mai multe