Numărul refugiaților a atins cel mai mare prag din istorie

20 iunie 2016 21:06   Internațional
Ultima actualizare:

Organizația Națiunilor Unite a făcut public numărul refugiaților din lume. Astfel s-a ajuns la cel mai mare număr înregistrat vreodată, 65,3 milioane de persoane, la sfârșitul lui 2015.

Anul trecut, numărul persoanelor care și-au părăsit orașele și țările s-a mărit cu cinci milioane. Agenția care aparține de Națiunile Unite și se ocupă de refugiați a anunțat că dacă toți s-ar strânge și ar forma o nouă țară, aceasta ar fi a 21-a cea mai populată a planetei. Numărul total arată că o persoană din 113 este în această ipostază, arată The Independent.

Este pentru prima dată când s-a ajuns la peste 60 de milioane de persoane care au fost nevoite să-și abandoneze casele, orașele, țările și să-și găsească rostul într-un loc nou și necunoscut.

Aproximativ 34.000 de oameni s-au aflat în această postură ingrată, în fiecare zi a anului trecut. Ban Ki-moon, Secretarul General al Națiunilor Unite, a descris criza ca una a solidarității, nu doar al numerelor. Cei mai mulți refugiați, peste jumătate din numărul total, vin din Siria, Afganistan și Somalia.

Mai multe