O camionetă a intrat în mulţime în Toronto. 10 morți și 15 răniți. "Erau cadavre peste tot"

23 aprilie 2018 21:21   Internațional
Ultima actualizare:

O camionetă albă a intrat luni (23 aprilie) în mulţime, în Toronto, Canada. Cel puţin cinci persoane ar fi murit după ce automobilul a intrat pe un trotuar cu viteză.

UPDATE 24 aprilie: Conform poliției, bilanțul a crescut la 10 morți şi 15 răniți. Ministerul Afacerilor Externe spune că deocamdată nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului din Toronto s-ar afla şi cetăţeni români.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13.00 (20.00, ora României), potrivit poliţie din Toronto, noteaza rt.com. Şoferul camionetei a fugit de la faţa locului, dar ar fi fost arestat la scurt timp. Conform presei din Canada, cel puţin cinci oameni au murit în urma incidentului, conform mirror.co.uk.

Poliția nu a precizat încă dacă este vorba de un accident sau un atac terorist. Ei intenţionează să ţină o conferinţă de presă în jurul orei 23.30, ora României. 

Conform un martor, şoferul camionetei a făcut o mişcare bruscă pentru a intra pe trotuar. "Am auzit un zgomot infernal şi atunci am văzut o femeie pe jos şi o camionetă albă care se ducea pe trotuar. Mergea cu viteză şi a intrat intenţionat pe trotuar, iar apoi s-a întors pe şosea". Alţi martori au mai povestit că şoferului nu părea că îi pasă în ce direcţie o ia şi se lovea de orice îi ieşea în drum. 

Un jurnalist a publicat pe Twitter o serie de mesaje în care descria scena: "Oameni loviţi peste tot, cadavre acoperite, pantofi aruncaţi". 

Mai multe