O doctoriţă, absolventă de Medicină în România, nu a reuşit să ia pulsul unui pacient, în Irlanda

20 iulie 2011 13:44   Internațional
Ultima actualizare:

Asia Ndaga (31 de ani) a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" în anul 2008, iar la 1 iulie 2010 a fost angajată la spitalul Letterkenny General din Irlanda.

După ce doctoriţa a greşit de mai multe ori diagnosticul şi nu a reuşit să prescrie doza adecvată de medicamente unor pacienţi, conducerea spitalului a început să fie îngrijorată de "slabele" cunoştinţe medicale ale femeii şi a demarat o anchetă.

Astfel, au aflat că a fost nevoie de o asistentă medicală care să o ajute pe Asia Ndaga să declare moartea unui pacient sau să scrie documentele pentru transferul unui pacient la Dublin.

În august 2010, doctorul Ken Mulpeter, medic geriatru la spital, a dus-o pe Asia Ndaga la un pacient cu o afecţiune pulmonară şi bătăi neregulate ale inimii şi i-a cerut să îi ia pulsul. Ea a pus degetele deasupra încheieturii şi a declarat că pulsul are un ritm normal.

"Am fost şocat şi i-am cerut să îi ia pulsul pacientului la picior. Ea şi-a pus două degete în nişte zone ale piciorului unde nu simţi pulsul", a afirmat doctorul.

Citeşte mai multe detalii aici

Mai multe