O fată de 16 ani din Israel ar fi fost violată de 30 de bărbați într-un hotel. Reacția premierului Netanyahu

21 august 2020 17:18   Internațional
Ultima actualizare:

Caz revoltător în stațiunea Eilat din Israel, unde o adolescentă în vârstă de 16 ani le-a spus polițiștilor că a fost violată de un grup de 30 de bărbați într-o cameră de hotel, transmite AFP, citată de Hotnews.

Adolescenta a depus plângere săptămâna trecută pentru viol în grup, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției israeliene Micky Rosenfeld. "Doi suspecți au fost arestați în legătură cu un incident care este anchetat și în care este implicată o adolescentă de 16 ani într-o localitate din sud", a adăugat Rosenfeld.

Presa locală a relatat joi că bărbații stăteau la coadă în fața camerei de hotel în care se afla tânăra, în stare de ebrietate, așteptând să o violeze.

Benjamin Netanyahu: "Vinovații să fie aduși în fața justiției"

Joi seara, proteste spontane au avut loc în mai multe orașe, printre care Tel-Aviv și Ierusalim, în sprijinul tinerei și pentru a cere condamnarea violențelor sexuale împotriva femeilor.

"Este șocant, nu există alte cuvinte. Nu este doar o crimă împotriva tinerei fete, este o crimă împotriva umanității înseși, care merită toată condamnarea noastră", a reacționat premierul Benjamin Netanyahu, care a cerut ca "vinovații să fie aduși în fața justiției".

"În fiecare zi 260 de femei sunt violate în Israel", potrivit datelor oficiale, a afirmat Ilana Weizman, 36 de ani, care a înființat grupul feminist HaStickeriot. Potrivit acestor date, "o femeie din cinci este violată în Israel", a mai spus ea.

Citește și:

Viol în grup, transmis live pe Facebook! Momentul cutremurător în care intervin polițiștii

Ce grozăvie! A violat o copilă de 10 ani, dar judecătorul a refuzat să-l aresteze

Mai multe