O femeie dă Guvernul Franței în judecată! Motivul este cutremurător

10 iunie 2015 0:03   Internațional
Ultima actualizare:

O femeie vrea să primească despăgubiri în valoare de 110.000 de euro de la Guvernul francez. Avocata ei susține că polițiștii „au comis o eroare gravă” în ceea ce îl privește pe fiul femeii.

Femeia acuză Executivul că l-a lăsat pe fiul ei, în vârstă de numai 16 ani, să plece în Siria pentru a se alătura jihadiștilor. Aceasta susține că fiul ei era neînsoțit atunci când a plecat la aeroport și când forțele de pază i-au permis să călătorească cu avionul spre Turcia, pentru ca de acolo să plece spre Siria, informează Mediafax.

Poliția a comis o eroare gravă... în legătură cu acest minor neînsoțit care avea doar un bilet dus către Turcia și nu avea bagaje”, a declarat avocata mamei îndurerate, Samia Maktouf.

Femeia a vorbit recent cu fiul ei, care se află în continuare în Siria. Acesta s-a convertit deja la islam și, deși mai mulți minori au fost împiedicați să se alăture jihadului anul trecut, fiul femeii, identificat drept „B”, le-a scăpat paznicilor. Mama lui susține că a aflat ce voia să facă fiul lui doar cu câteva zile înainte ca acesta să fugă de acasă, iar în numai 24 de ore de la dispariția lui, femeia a anunțat poliția.

Pentru cele întâmplate, femeia pretinde despăgubiri în valoare de 110.000 de euro, însă susține că nu o interesează banii, ci recunoașterea greșelii și schimbarea situației curente în legătură cu plecarea minorilor la jihad.

Nu ne interesează banii, ci vrem să se știe că a fost comisă o greșeală. Plecarea minorilor la jihad trebuie să înceteze”, a declarat avocata femeii.

În schimb, Ministerul de Interne francez nu-și asumă responsabilitatea pentru aceste fapte și a făcut acest lucru cunoscut femeii printr-o scrisoare, în care motivează că băiatul nu era anchetat și nicio bază legală nu îl putea împiedica să plece.

Mai multe