O femeie de serviciu a câștigat din greșeală alegerile locale dintr-o localitate din Rusia

30 septembrie 2020 20:28   Internațional
Ultima actualizare:

În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a șters praful și a spălat cu mopul în birourile clădirii administrației locale din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia.

Acum, femeia de serviciu în vârstă de 35 de ani șterge praful de pe scaunul șefului pentru a se așeza pe el, după ce a câștigat alegerile de la începutul lunii, la care a participat doar pentru ca fostul șef să fie ales din nou. Pentru că nimeni din sat nu s-a înscris pentru a fi contracandidatul lui Nikolai Loktev, care reprezintă partidul pro-Kremlin Rusia Unită, chiar el a convins-o pe doamna Udgodskaya să își depună candidatura și să fie „rivala” lui, pentru a asigura cerința minimă de doi candidați, așa cum spune legea, potrivit digi24.ro.

Acesta, însă, nu s-a gândit nici măcar o secundă că femeia îl va înving. „Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne în funcție. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit la vot și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale.

„El a fost uimit și ea a fost uluită!”, a mai spus o femeie din localitate, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea. Ea a mai spus că l-a auzit personal pe Loktev cerându-i femeii de serviciu să conteste rezultatul.

Doamna Udgodskaya a fost asaltată telefoane după ce victoria ei surpriză a ajuns știre națională. 

Acum, femeia nu mai răspunde la telefon și încearcă să evite lumea până la sfârșitul acestei săptămâni, când va fi instalată oficial în funcție.

Dar, într-un interviu dat mai devreme, a apărut copleșită de victoria sei, descriindu-se drept o „falsă” candidată, care „nu era pregătită” pentru o promovare atât de uriașă.

„Nu credeam că oamenii mă vor vota”, a declarat ea pentru canalul de știri Telegram Podyom. „Nu am făcut nimic!”, a mai completat ea.

Chiar și așa, ea a câștigat aproape 62% din voturi, în timp ce șeful ei a obținut doar 34%. 30 de sate se află sub umbrela administrației pe care o va conduce de acum Marina Udgodskaya.

Mai multe