O jurnalistă a descoperit că are cancer la sân, în direct la TV! A fost trimisă să filmeze cum se face o mamografie

3 noiembrie 2019 22:27   Internațional
Ultima actualizare:

O jurnalistă a fost diagnosticată cu cancer la sân după ce a fost de acord să transmită în direct prima sa mamografie pentru luna de conștientizare a cancerului la sân.

Noroc sau ghinion? Jurnalista Ali Meyer, în vârstă de 40 de ani, a fost de acord să fie pacientul pe care se efectuează o mamografie pentru conștientizarea importanței acestui control de rutină. Aceasta părea extrem de relaxată și nici prin cap nu i-a trecut că rezultatul testului va arăta că ea însăși suferă de cancer la sân. 

Acesteia i s-a făcut un screening de rutină, în octombrie, anul trecut, la centrul Stephenson pentru Cancer din Oklahoma. La scurt timp după mamografie, reporterul s-a filmat în timp ce suspina, potrivit metro.co.uk.

„Am sperat să fie o mamografie mică de rutină, însă nu a fost așa. Eram sigură că nu găsim nimi astăzi, însă e alta situația. Am cancer la sân și încă nu am toate răspunsurile. O să fac un RMN săptămâna viitoare pentru a confirma exact cu ce avem de-a face și să punem la punct un plan”, a spus jurnalista.

„A fost greu și șocant. Te cam zdruncină această veste. Nu mă așteptam să primesc acest diagnostic, dar asta am”, a adăugat femeia. Ali a fost diagnosticată cu cancer de sân ductal neinvaziv la sânul drept. Este una dintre formele de cancer cu cele mai multe șanse de vindecare, însă femeia a fost afectată când a aflat că sânul trebuie să fie extirpat. „Am simțit că sunt forțată să accept mutilarea, ca și cum cancerul fura o parte din corpul meu”.

Femeia a decis însă să transmită în direct intervenția chirurgicală, ca parte a consțientizării cancerului la sân. La un an de la diagnostic, jurnalista și-a revenit complet și a declarat că este recunoscătoare a reușit să detecteze boala într-un stadiu incipient și că își face mamografii regulate acum. Se pare că, în cele din urmă, descoperirea făcută la timp a permis luarea de măsuri necesare pentru a eradica boala. 

Mai multe