O nouă descoperire macabră despre istoria Terrei. Ce au identificat geologii

22 aprilie 2015 18:38   Internațional
Ultima actualizare:

O nouă extincţie în masă a avut loc în trecutul îndepărtat al Terrei potrivit unor descoperiri recente făcute de o echipă de geologi ai Universităţii din Hull, Marea Britanie.

Pe parcursul ultimilor 450 de milioane de ani, viaţa de pe Terra a fost lovită de 5 extincţii în masă, recunoscute de comunitatea oamenilor de ştiinţă. Cel puţin aşa se credea până acum, când o echipă internaţională de experţi geologi au lansat ipoteza existenţei unei a şaşea extincţii. Potrivit acestora dovezile strânse de ei pot fi suficiente pentru a mai marca un asemenea eveniment petrecut în Capitanian (265.1milioane de ani î.e.n- 259.8 milioane de ani î.e.n). Experţii au declarat că evenimentul s-a petrecut acum aproximativ 262 de milioane de ani, potrivit bbc.com.

Oamenii de ştiinţă britanici au propus includerea extincţiei din Capitanian, o subdiviziune a perioadei geologice Permian Mijlociu, alături de "cele cinci mari" - cele cinci extincţii în masă cunoscute. Studiul, coordonat de profesorul David Bond, de la Universitatea Hull, a fost publicat în Geological Society of America Bulletin. Statutul evenimentului din Capitanian este controversat, deoarece foarte puţine lucruri au fost aflate după descoperirea sa în urmă cu 20 de ani. Cele mai multe dintre studiile existente au la bază dovezi descoperite în regiuni tropicale.

Mai multe