O nouă gafă marca Trump. A inventat o nouă ţară în Africa: «Nambia»

22 septembrie 2017 13:16   Internațional
Ultima actualizare:

Donald Trump a devenit iar ţinta ironiilor pe reţelele de socializare după ce a gafat în timpul discursului său la ONU.

Mai mulţi lideri africani s-au adunat miercuri la ONU, iar preşedintele Americii a ţinut un discurs în care a prezentat o listă cu realizările fiecărei naţiuni.

Donald Trump a elogiat sistemul sanitar din "Nambia", deşi această ţară nu există pe hartă. Casa Albă a precizat mai târziu că liderul american s-a referit la Namibia, dar gafa sa a declanșat imediat o furtună de reacții pe social media.

„Sunt încântat să prezidez acest dejun care adună liderii din Coasta de Fildeş, Etiopia, Ghana, Guineea, Nambia, Nigeria, Senegal, Uganda şi Africa de Sud“, a spus Trump în discursul său introductiv, potrivit Daily Mail.

Preşedintele american nu şi-a dat seama, sau nici nu a ştiut că a pronunţat greşit numele Namibiei, după cum se vede în filmuleţul de pe mai jos.

El şi-a continuat discursul rostind încă o dată la fel numele acestei ţări din sudul Africii. „Sistemul sanitar al Nambiei a devenit treptat tot mai autonom“, a ţinut să sublinieze Trump.

Internauţii l-au ironizat pe Trump

Imediat după gafa lui Trump, pe Internet a început să circule hashtag-ul #PrayForNambia (n.red Roagă-te pentru Nambia)

"O țară creată în septembrie 2017 prin actul 'divin' al discursului... și Trump a spus 'Să fie Nambia'", a scris Jerry Elago pe Twitter.

Un partid din Namibia a folosit greșeala pentru a promova turismul. "#Namibia este mult mai tare decât #Nambia. Rezervă-ți bilete pe @airnamibia1 și află cât de tare este. #VisitNamibia", au postat ei pe Twitter.

Unul dintre principalele ziare din Namibia, "The Namibian Sun" a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu Donald Trump dând mâna cu președintele namibian, Hage Geingob, cu îndemnul: "Comentați asta!".

Vezi aici discursul ţinut de Donald Trump

Mai multe