O pisică, salvată miraculos după cutremurul ucigaș din Italia. Ce a făcut

1 septembrie 2016 12:47   Internațional
Ultima actualizare:

Gioia, adică ”bucurie” în limba italiană, este o pisică norocoasă. A fost salvată de pompieri după cinci zile petrecute sub ruinele unuei clădiri prăbușite la cutremurul care a îndoliat Italia în 24 august.

Seismul care a lovit Italia în 24 august a făcut 292 de victime, din care mai mult de 230 numai în Amatrice, localitate în care a fost găsită și Gioia, vie și nevătămată.

După cutremur, Daniela, stăpâna pisicii, a alertat imediat salvatorii. I-a implorat pe pompieri s-o găsească. ”Vă rog, găsiți-o! Ea e tot ce am.” Rămasă singură, Daniela locuia de mulți ani împreună cu această pisică.

Amatrice a fost pus la pământ de cutremur. Imediat după producerea seimului, primarul declara că localitatea pe care o administra nu mai există. Pisica era de negăsit printre clădirile în ruină. și totuși, după mai multe zile d ecăutări, cu ajutorul unui buldozer, pompierii au dat de urma felinei luni, 29 august. Era deshidratată, dar nu avea nicio rană.

Pompierii i-au dat să bea apă, iar Gioia nu s-a lăsat prea mult rugată. Calmă, a venit la sticla pe care i-au întins-o salvatorii și a băut.

#terremotoitalia, #vigilidelfuoco salvano un #gattino dopo 5 giorni dalle macerie di #amatrice pic.twitter.com/ZebpP4zGVD— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) August 29, 2016

#terremotoitalia, #vigilidelfuoco salvano un #gattino dopo 5 giorni dalle macerie di #amatrice pic.twitter.com/ZebpP4zGVD

Mai multe