O rază de speranță în cazul micuțului Charlie după o decizie a medicilor

7 iulie 2017 23:00   Internațional
Ultima actualizare:

Bebelușul Charlie Gard, care suferă de o boală rară necruțătoare care-i pune viața în pericol, se află în continuare conectat la aparatele care-l ajută să trăiască. Părinții săi au primit o rază de speranță din partea unor medici care spun că îl vor ajuta pe micuț.

În esență, decizia spitalului britanic unde se află internat Charlie a rămas neschimbată. Conducerea spitalului a cerut sprijinul instituțiilor de justiție pentru a asista eventuala inițiativă de a-l deconecta de la aparatele vitale pe Charlie, precizează The Sun.

În ciuda faptului că luarea unor măsuri stagnează în detrimentul bebelușului, a cărui viață atârnă de un fir de ață, cinci medici, dintre care doi din Marea Britanie, i-au anunțat pe părinții lui Charlie că vor să le ajute fiul. Zilele trecute, după sesizarea publică a Papei Francisc și a președintelui Donald Trump, două spitale din străinătate, unul din Italia, respectiv unul din Statele Unite, s-au oferit să-l ajute pe Charlie, punând la dispoziție un tratament experimental.

știrea că cinci medici cred cu certitudine că boala lui Charlie ar putea fi tratată, a făcut înconjurul lumii și au fost puse mai multe presiuni pe autoritățile engleze și pe spital pentru a-i lăsa pe părinții micuțului să-l transporte, sub supraveghere medicală în străinătate, pentru tratament. Aceștia au apelat chiar și la premierul britanic, Theresa May.

„Am înțeles că există o șansă de 10% ca această metodă să funcționeze pentru Charlie, deci este suficient pentru merita încercată”, a precizat mama lui Charlie, în cadrul unui interviu la o emisiune televizată.

Mai multe