O româncă de 20 de ani, condamnată în Anglia după ce a ucis un bărbat cu «Respiraţia Diavolului»

16 noiembrie 2021 7:59   Internațional
Ultima actualizare:

Diana Cristea, o româncă de 20 ani din Marea Britanie, a fost condamnată la ani grei de închisoare. Ajutată de iubitul ei, românca, ar fi ucis un campion irlandez la dans după ce a folosit o doză de ”Respirația Diavolului” ca să-l jefuiască.

Românca Diana Cristea şi partenerul ei, Joel Orsei, au fost găsiţi vinovaţi de un tribunal britanic de uciderea lui Adrian Murphy, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv. Murphy a fost găsit decedat, în 2019, în urma unei doze fatale de „Respiraţia Diavolului", strecurată în băutura sa.   

În martie 2021, Diana Cristea a fost condamnată pentru că şi-a ajutat iubitul să-l omoare pe Adrian Murphy. În realitate, cei doi nu intenţionau să-l ucidă pe irlandez, ci doar să-l jefuiască. Pentru asta, ei au folosit un drog pe bază de scopolamină, substanţă folosită adeseori de violatori, numită şi „Respiraţia Diavolului". Din nefericire, doza folosită i-a fost fatală lui Murphy.  

Amândoi au fost găsiţi vinovaţi de crimă în urma unui proces la Croydon Crown Court. Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de închisoare, în timp ce Osei a primit 32 de ani de închisoare. Avocaţii româncei au făcut apel, susţinând că sentinţa este „excesivă”.

Însă verdictul instanţei londoneze a fost menţinut. Într-o decizie pronunţată luni, 15 noiembrie, de Curtea de Apel din Anglia şi Ţara Galilor, formată din trei judecători, cererea avocaţilor apărării a fost respinsă.

Citește pe Adevarul.ro motivația judecătorilor pentru această sentință

Mai multe