Om fără adăpost, ucis de poliţie în SUA

2 martie 2015 18:04   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat fără adăpost a fost împuşcat mortal de poliţie, duminică, la Los Angeles. Incidentul a fostfilmat de un trecător şi postat pe reţelele de socializare.

“Poliţia a ucis un om fără adăpost la Skid Row“, a anunţat “Los Angeles Times”. “Lasă arma!” se aude o voce în filmul postat pe Internet, vizionat de două milioane de ori. Cinci poliţişti se luptă cu un om care e la pământ ţi se aud cinci focuri de armă. “De ce l-aţi omorât pe omul ăsta”, se aude strigând un martor. Anthony Blackburn, trecătorul care a imortalizat incidentul, spune că a început să filmeze cu telefonul după ce poliţiştii l-au înconjurat pe omul fără adăpost în faţa cortului său.

Suferea de tulburări mintale

Comandantul poliţiei din Los Angeles, Andrew Smith, a spus că omul era suspect de fur. Când ofiţerii au încercat să-l aresteze, a început să se lupte cu ei. Smith a explicat că au încercat să-l potolească folosind electroşocuri, dar nu s-a reuşit. După ce omul a pus mâna pe arma unui poliţist, trei ofiţeri l-au împuşcat. Martorul Tonya Edwards a spus că victima suferea de tulburări mintale.

O mulţime furioasă

Omul ucis, cunoscut sub numele de “Africa”, trăia într-un cort de câteva luni, după o internare într-un spital de psihiatrie, în cartierul din oraş în care locuiesc mulţi oameni fără adăpost. O mulţime furioasă s-a adunat la locul accidentului. Pe reţele sociale, multe persoane s-au arătat şocate de incident. Unii fac legătura cu crimele împotriva persoanelor de culoare petrecute în toamna trecută în Ferguson (Missouri), New York şi Cleveland.

Mai multe