Omul care a scăpat lumea de Al Treilea Război Mondial a murit

19 septembrie 2017 0:04   Internațional
Ultima actualizare:

În zilele noastre, nu este greu să numești pe cineva erou. Stanislav Petrov își merită cu adevărat aceast titlu, deși nu mulți știu că el a salvat lumea.

Pe 26 septembrie 1983, ofițerul militar sovietic Stanislav Petrov a primit un mesaj cum că cinci rachete nucleare au fost lansate de Statele Unite și se îndreptau spre Moscova. Acesta nu a iscat un haos total și, totodată, un război și a presupus că a fost o alarmă falsă, ceea ce a și fost. Cu asta, el a salvat lumea de la un război nuclear catastrofal. Petrov a murit la 77 de ani, însă va fi amintit mereu.

Karl Schumacher, activist politic în Germania, a fost unul dintre primii oameni care i-au scris și publicat povestea lui Petrov, la sfârșitul anilor 1990. Stanislav Petrov avea 44 de ani și pe 26 septembrie 1983 era de tură la un buncăr de detectare a rachetelor la sud de Moscova. Computerul său i-a spus că cinci rachete nucleare erau pe drum și, având în vedere timpul de zbor, avea la dispoziție 20 de minute să lanseze un contraatac. El le-a spus ofițerilor superiori că era o alarmă falsă. Nu avea nici o dovadă reală că acest lucru era adevărat, dar a salvat milioane de vieți cu această decizie.

Citeste AICI totul despre Omul care a scăpat lumea de Al Treilea Război Mondial!

Mai multe