Operație de coșmar pentru un bărbat din Franța. Medicii l-au operat "pe viu"

20 februarie 2018 13:56   Internațional
Ultima actualizare:

Un francez în vârstă de 94 de ani a avut parte de cea mai urâtă experiență din viața lui. Bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală la artera carotidă fără anestezie și a simțit fiecare pas din procedură. Medicii refuză să furnizeze o explicație sau să îi ofere despăgubiri pentru chinul pe căruia l-au supus.

Andre Garnier a primit nu una, ci două doze de anestezic local, însă acestea nu și-au făcut efectul. Bărbatul a fost cuprins de panică și l-a rugat pe chirurg că ia atitudine, spunându-i că poate simți tot ce se petrece, dar medicul a rămas indiferent și a continuat operația, fără a arăta vreun pic de milă față de pacientul său. “Când chirurgul a început să taie am urlat de durere, i-am cerut să se oprească. A spus că se oprește, dar a continuat să taie, incizia era făcută”, a povestit bărbatul, potrivit lepoint.fr.

“Nu am putut dormi. De fiecare dată când ating cicatricea parcă simt din nou durearea”, a spus bărbatul. “Vreau explicații, vreau să știu de ce a trebuit să mă chinui astfel”, a continuat acesta. Andre a rămas traumatizat de experiență și dorește să primească o explicație pentru modul în care medicii s-au comportat cu el. După câteva zile, André şi soţia lui, Mireille, au primit o scrisoare medicală care detalia intervenţia chirurgicală. Niciun cuvânt însă despre trauma unei incizii “pe viu”, efectuată fără că anestezia să aibă efect. Francezul a depus o reclamație, iar spitalul a anunțat sec că va demara o anchetă. 

Mai multe