Patru copii din România, la spital după o cursă cu poliţia belgiană

8 decembrie 2013 17:29   Internațional
Ultima actualizare:

Tragedie în orăşelul Berlare, din regiunea belgiană Flandra! Patru copii români cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu maşina încercând să fugă de poliţie.

Incidentul a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la câţiva kilometri lângă orăşelul belgian Berlare, situat în regiunea Flandra. Poliţia rutieră din zonă a încercat să oprească vehiculul în timpul unui control de rutină.

Copilul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a refuzat însă să oprească la semnalul agenţilor. Speriat, el a apăsat acceleraţia încercând să se facă nevăzut.

Maşina a fost distrusă în accident

"O maşină de poliţie a pornit imediat după autovehiculul suspect. În timpul urmăririi, şoferul vehiculului suspect a ratat un viraj şi nu a putut evita accidentul. Cele patru persoane din maşină au fost transportate la spital. Se pare că este vorba de patru copii români cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani", a declarat, Jan Briers, guvernatorul provinciei Frandra.

Echipele de salvare i-au scos pe cei patru puşti din maşina avariată

Autorităţile au menţionat că cei patru sunt răniţi, dar starea lor e stabilă. Singurul care e rănit mai serios este chiar şoferul. După ce li s-a acordat primul ajutor şi au fost pansaţi, copiii au fost duşi în faţa instanţei judecătoreşti pentru criminalitatea infantilă din Dendermonde.

Poliţia a găsit mai multe bunuri furate din oraşele Berlare şi Merelbeke de copii. Cei patru au recunoscut că sunt ţigani şi trăiesc în şatra care s-a aciuat lângă oraşul Charleroi.

Mai multe