Vrea să cucerească Londra cu pateuri din Maramureş

8 ianuarie 2014 16:09   Internațional
Ultima actualizare:

Face pateuri de zece ani pentru locuitorii din Baia Mare şi spune că este cel mai bun în domeniu. Dacă i-a rezistat atât de mult afacerea, Aurel Bizo vrea acum să dea lovitura şi peste hotare. A ales Londra pentru noua lui patiserie şi aşteaptă români ca să-i angajeze.

Aurel Bizo este unul dintre românii care îşi doreşte să cucerească Londra cu produsele sale de patiserie. Locul pe care şi l-a ales băimăreanul este unul la care mulţi englezi doar visează să ajungă. Patiseria va fi deschisă pe Oxford Street, o stradă de renume a Londrei. Însă, spune el, demersurile durează foarte mult, pentru că englezii nu dau spaţii comerciale oricui.

„Mi-am făcut firma în urmă cu un an, deja funcţionează şi sunt angajat acolo. Dar pot să spun că mi-au verificat tot istoricul, cine sunt, istoria familiei mele, părinţi, absolut tot ce ţine de o persoană. Au spus că nu-şi permit să dea un spaţiu oricui. Trebuie să îţi permiţi să plăteşti o chirie, trebuie să te comporţi civilizat şi să dai dovadă de civism, altfel n-ai nici o şansă!", spus Aurel Bizo.

Investiţia va fi de aproape 3 milioane de euro. Singurele diferenţe vor fi la preţurile produselor. „Ce costă aici un leu, acolo costă o liră (5,4342 lei). Costuri în plus vor fi cheltuielile cu personalul, pentru că  nu-mi voi bate niciodată joc de angajaţi să le dau salarii de România, în Londra. În rest, toate sunt mai ieftine, absolut totul", a mai spus maramureşeanul.

Aceasta este celebra stradă Oxford, din Londra

Patiseria „Bizo" din Londra va fi şi o oportunitate pentru românii plecaţi în Anglia la muncă. Dacă produsele din vitrinele londoneze vor fi similare cu cele din Baia Mare, la fel va fi şi în cazul angajaţilor. „Patiseria va fi exact pe acelaşi concept ca la Baia Mare. Produsele vor fi aceleaşi, iar angajaţii vor fi români. E mult mai uşor să lucrăm noi între noi, dar e şi mai uşor să comunicăm. Deja am primit foarte multe CV-uri, au început să mă contacteze pentru treaba asta foarte mulţi", mai spune băimăreanul.

Mai multe