Orașul unde au fost uciși 17 oameni într-un liceu, declarat cel mai sigur loc din Florida

16 februarie 2018 17:44   Internațional
Ultima actualizare:

Deși cetățenii americani mor pe capete în urma atacurilor armate, autoritățile încă mai fac topuri cu cele mai sigure locuri din SUA. Ca o ironie a sorții, orașul unde au fost împușcați 17 oameni într-un liceu, a fost declarat cel mai sigur loc din Florida.

Nu este o glumă, ci rezultatul analizelor statistice ale Consiliului Național pentru Siguranța și Securitatea locuințelor, care considera că Parkland, orațul unde a avut loc atacul armat, era cel mai sigur loc din statul american Florida în 2017 și al treilea cel mai sigur, în 2018, informează cotidianul Time.

Răzbunarea cu sânge rece a unui tânăr de doar 19 ani le demonstrează crunta realitate celor care trăiesc într-o lume imaginată a fi un paradis. Nikolas Cruz este autorul atacului armat, comis printr-un șiretlic care a costat viețile a 17 elevi și profesori. După ce a pătruns înarmat în liceul de unde fusese exmatriculat din motive disciplinare, a activat alarma de incendiu pentru a-i scoate din clase pe profesori și pe elevi. Astfel, aceștia au intrat direct în bătaia rafalelor gloanțelor atacatorului.

Mai multe