Până la 102 ani, a păcălit moartea de patru ori

29 iunie 2020 20:00   Internațional
Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Centenara Mildred ”Gerry” Schappals e o supravieţuitoare. Ea a reuşit să se vindece după ce s-a luptat cu trei boli despre care ştia că n-au leac. Mai mult, organismul femeii a rezistat şi după infectarea cu temutul coronavirus.

A trecut peste trei maladii grave şi peste boala care face acum ravagii pe toată planeta! Mildred ”Gerry” Schappals, în vârstă de 102 ani, din statul New Hampshire (nord-estul SUA) poate fi socotită o eroină. Americanca a învins gripa spaniolă, apărută în timpul Primului Război Mondal, două forme de cancer şi COVID – 19, ca să ajungă la o vârstă venerabilă, la care cei mai mulţi pământeni nici nu visează.  

Ultima mare încercare a trăit-o recent, în timp ce se afla într-un azil din statul său natal. Ea s-a infectat cu virusul SARS - CoV - 2 şi nimeni nu mai spera că se va face bine. Însă organismal bătrânei nu s-a dat bătut. Mildred s-a recuperat complet, în numai câteva zile, uluindu-i pe medici.  Povestea ei a fost una demnă de un film, încă din copilărie. Prima sa luptă a fost cu pandemia de gripă spaniolă din 1918, care a făcut urgie în SUA. La vremea aceea, ea era copil şi a căzut pradă bolii. A făcut o formă atât de severă, încât doctorii nu i-au dat nici o şansă de supravieţuire. Febra a ţinutuit-o la pat zile în şir şi părinţii ei erau pregătiţi pentru ce e mai rău. Însă Mildred s-a însănătoşit de-a dreptul miraculos. A devenit profesoară, s-a căsătorit, a avut doi copii şi părea că traiul ei are un curs frumos şi liniştit. Numai că viaţa şi-a arătat din nou colţii pentru această americancă tenace, care a fost toată viaţa o femeie foarte activă şi optimistă. În anii ‘60 a fost diagnosticată cu cancer la sân, pe care l-a biruit. Bucuria nu a durat însă prea mult. În anii ‘70, a primit un nou diagnostic sever: cancer la colon. Dar nici de această dată nu s-a lăsat şi a ieşit victorioasă.  Fiica ei, Julia Schappals, mărturiseşte că nu se aştepta ca mama ei să învingă şi noul coronavirus. ”Mama a minimalizat boala. Mi-a zis că a fost bolnavă doar câteva zile, nu a fost rău”, povesteşte fiica. Femeia de 102 ani susţine că secretul longevităţii sale este faptul că trăieşte din plin fiecare zi. “N-am luat niciodată în seamă problemele neînsemnate”, se amuză Mildred. 

Mai multe