Papa Francisc a rămas blocat în lift

1 septembrie 2019 14:33   Internațional
Ultima actualizare:

Papa Francisc s-a cam lăsat așteptat duminică (1 septembrie) la rugăciunea obișnuită. Suveranul Pontif, care a vizitat și țara noastră la sfârșitul lunii mai, a întârziat dintr-un motiv care a stârnit amuzamentul credincioșilor. El a rămas blocat în lift

Papa Francisc a avut parte de un incident mai puțin plăcut, duminică (1 septembrie). 

"Duminică, 1 septembrie 2019, papa Francisc a sosit la microfonul apartamentului pontifical din Palatul Apostolic pentru rugăciunea ”Angelus” cu o mică întârziere, de aproximativ cinci minute. Potrivit surselor oficiale, Sfântul Părinte a rămas blocat în lift timp de 25 de minute, iar pentru deblocarea liftului au intervenit pompierii Statului Cetății Vaticanului. Nu se știe de când a fost instalat, dar e clar că liftul are zilele numărate", scrie cu umor, Vatican News. 

Papa Francisc, încântat de vizita în România

Sfântul Părinte a vorbit la scurt timp după ce a fost în România despre vizita în țara noastră de la finele lunii mai. Papa Francisc a fost la București, la Iași, la Șumuleu Ciuc și la Blaj, referindu-se la importanța beatificării celor șapte episcopi greco-catolici martiri, dar și la însemnătatea întâlnirii sale cu reprezentanții comunității rome din Blaj.

"A fost o mare bucurie să fiu un pelerin în România. Ca și creștin, am avut bucuria de a trăi un moment privilegiat al relațiilor frățești dintre biserici. În România, cea mai mare parte a creștinilor aparțin Bisericii Ortodoxe, conduse în momentul de față de Patriarhul Daniel, care este ca un frate al meu", a spus Papa Francisc, la finalul mesajului public transmis de la Vatican la începutul lunii iunie.

Citește și:

Papa Francisc, mesaj pentru români înainte de venirea în țară: „Printre voi au fost atâția martiri!”

Papa Francisc în România. A fost prezentat proiectul scaunului papal

Mai multe