Papa Francisc, întâmpinat de sute de oameni la Irbil și Mosul! S-a rugat printre ruinele bisericilor distruse de ISIS

7 martie 2021 11:39   Internațional
Ultima actualizare:

Papa Francisc, aflat într-o vizită istorică în Irak, a fost întâmpinat de sute de oameni, duminică (7 martie), la Irbil şi Mosul. Acolo, Suveranul Pontif s-a rugat printre ruinele bisericilor distruse în războiul cu gruparea jihadistă ISIS.

La sosirea în Irbil, Papa Francisc a fost primit de Nechirvan Barzani, liderul regiunii Kurdistan. El urmează să susţină aici, în aer liber, o slujbă la care sunt aşteptaţi până la 10.000 de oameni. A călătorit cu elicopterul la Mosul, unde a vizitat Piaţa Bisericii şi s-a rugat acolo pentru zecile de mii de victime ale războiului cu Stat Islamic, potrivit news.ro.

Exodul creştinilor din Irak şi din Orientul Mijlociu a făcut, potrivit Papei, „un rău incalculabil nu doar indivizilor şi comunităţilor în cauză, ci şi societăţii pe care au lăsat-o în urmă”, citează BBC.

Papa a ajuns în Mosul, unde s-a rugat printre ruinele bisericilor, multe distruse în timpul luptelor din perioada 2014 - 2017.El urmează să viziteze şi Qaraqosh, unde se află cea mai mare biserică din Irak, parţial distrusă de organizaţia Stat Islamic.

Oamenii s-au adunat în număr mare pentru a-l întâmpina în oraş pe Suveranul Pontif.

Mai multe