Papa Francisc: O familie de imigranți pentru fiecare parohie britanică

6 septembrie 2015 17:33   Internațional
Ultima actualizare:

Papa Francisc a sfătuit duminică, 6 septembrie, toate comunitățile catolice din Europa să primească cel puțin o familie de refugiați. De asemenea, Papa a mai spus că și el va pune la dispoziția imigranților cele două parohii ale Vaticanului.

Suveranul a rugat fiecare parohie, fiecare comunitate religioasă, fiecare mănăstire, fiecare lăcaș de cult al Europei să primească câte o familie. Mai mult, el a sugerat Bisericii Catolice din Marea Britanie să adăpostească peste 3.000 de familii refugiate, în cadrul cuvântării în fața miilor de oameni strânși duminică la Vatican.

Ultimele cifre arată că există în jur de 3,284 de parohii în Anglia, Țara Galilor și Scoția dornice să îndeplinească rugămințile Suveranului Pontif.

Conform mirror.co.uk, peste 2.000 de britanici au semnat deja o bază de date online conform căreia sunt dornici să adăpostească refugiații în casele lor.

"În fața tragediei a zeci de mii de solicitanți de azil, care fug din fața morții, victime ale războiului și ale foamei, Evanghelia ne îndeamnă să fim ”apropiați' de cei neputincioși și de cei abandonați și să le dăm o speranță", a îndemnat Papa mulțimea.

Mai multe