Patriarhul Serbiei a murit după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Mesajul președintelui Aleksandar Vucic

20 noiembrie 2020 10:13   Internațional
Ultima actualizare:

Patriarhul Serbiei, Irineu, în vârstă de 90 de ani, a murit din cauza infecției cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de către președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, pe contul său oficial de instagram.

Irineu avea 90 de ani și a fost o figură cu o puternică influență politică. A fost diagnosticat cu infecția cu noul coronavirus pe 4 noiembrie și, de atunci, a fost internat într-un spital militar din Belgrad. Starea sa de sănătate s-a deteriorat treptat, iar joi a fost intubat. Cu toate acestea, virusul a fost prea puternic pentru acesta, Patriarhul a decedat în cursul zilei de vineri. 

"Am fost onorat să vă cunosc. Oameni ca dumneavoastră nu pleacă niciodată cu adevărat”, a scris președintele Serbiei, postarea fiind însoțită de o fotografie alb-negru a șefului Bisericii Ortodoxe din Serbia.

Irineu a devenit cel de-al 45-lea patriarh al Serbiei în 2010. A condus Biserica Ortodoxă care are 12 milioane de credincioși și s-a opus vehement independenței Kosovului. Pe de altă parte, de-a lungul timpului el a subliniat de mai multe ori că Serbia ar trebui să adere la Uniunea Europeană dacă ”UE respectă identitatea, cultura și religia Serbiei”, informează Hotnews.ro. 

Mai multe