Patru morți, după ce o mașină a intrat în mulțime, în orașul Trier din Germania

1 decembrie 2020 17:15   Internațional
Ultima actualizare:

Patru persoane au murit și mai multe au fost rănite după ce au fost lovite de o mașină care a intrat într-o zonă pietonală din Trier, oraș în vestul Germaniei, la granița cu Luxemburg. Poliția le-a cerut oamenilor să evite zona. Șoferul a fost reținut.

Update - Bilanţul morţilor se ridică la patru, potrivit mai multor surse de presă. Printre decedaţi se află şi un copil, a informat poliţia din Trier. Presa vorbeşte, de asemenea, de peste 30 de răniţi în urma incidentului. Poliţia nu cunoaşte motivaţia şoferului care a intrat cu maşina în mulţime, însă a confirmat că acesta a fost reţinut şi dus la audieri. 

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite, în 1 decembrie, de o maşină, într-o zonă pietonală din oraşul german Trier (vest), a anunţat poliţia.

”Am arestat o persoană. Un vehicul a fost confiscat. Două persoane au murit, potrivit unor informaţii preliminare. Vă rugăm să continuaţi să evitaţi zona din centru”, a anunţat poliţia pe Twitter.

Ziarul local Trierischer Volksfreund citează martori oculari potrivit cărora un vehicul marca Range Rover, de culoare gri, care conducea cu viteză mare a lovi oameni pe care i-a aruncat în aer. Centrul oraşului a fost izolat, iar elicoptere survolau locul respectiv. Primarul oraşului Trier s-a dus rapid la faţa locului.

Șoferul mașinii care intrat în mulțime, un Range Rover argintiu, este cetățean german, în vârstă de 51 de ani, a anunțat poliția într-o conferință de presă care a avut loc în urmă cu câteva minute.

Poliția a confirmat doi pietoni morți și mai mulți răniți, fără a da detalii despre numărul total al victimelor. Polițiștii au spus că au fost mai multe victime, inclusiv copii. Nici motivația gestului nu este clară deocamdată, conform digi24.ro.

BREAKING - Car plows through pedestrians in the German city of Trier, at least 2 dead, 10 injured. The police rammed the car and arrested the driver.pic.twitter.com/oQHM83arwv — Disclose.tv (@disclosetv) December 1, 2020

BREAKING - Car plows through pedestrians in the German city of Trier, at least 2 dead, 10 injured. The police rammed the car and arrested the driver.pic.twitter.com/oQHM83arwv

— Disclose.tv (@disclosetv) December 1, 2020

Mai multe