Pedeapsa șocantă pentru un tânăr care a furat un afiș nord-coreean

29 februarie 2016 12:35   Internațional
Ultima actualizare:

Un student american, care a călătorit ca turist în Coreea de Nord, a fost condamnat la două luni de închisoare pentru furtul unui simplu afiș politic. Studentul a fost umilit și i s-a cerut să își ceară iertare întregii națiuni nord-coreene pentru „crima” făcută.

Otto Warmbier (21 de ani), un student la Universitatea din Virginia, din Statele Unite, a călătorit pentru prima dată ca turist în Coreea de Nord, relatează Daily Mail. Pe 2 ianuarie a fost însă condamnat la închisoare de autoritățile nord-coreene pentru furtul unui afiș politic din hotelul Pyongyang, unde a fost cazat.

Când a fost eliberat, acesta a fost nevoit să își mărturisească fapta și să își ceară iertare într-un mod umiltor. A trebuit să implore mila poporului nord-coreean, a suspinat și a făcut plecăciuni pentru a-i fi iertată „crima”. „Am făcut cea mai mare greșeală a vieții mele”, a declarat tânărul.

Otto susține însă că autoritățile americane au fost cele care i-au cerut de fapt să comită o asemenea faptă. Acesta este revoltat pentru că a fost manipulat și pedepsit pentru ce a făcut. „Niciodată, niciodată nu ar fi trebuit să accept să fiu ademenit de administrația Statelor Unite să comit o crimă în această țară. Îmi doresc ca Statele Unite să nu mai manipuleze oameni ca mine în viitor să comită crime împotriva unor țări străine”, a afirmat studentul.

Otto a furat afișul electoral pe 1 ianuarie, cu o zi înainte de momentul când acesta ar fi trebuit să părăsească țara. Studentul american nu a mai apucat să se întoarcă în Statele Unite deoarece a fost imediat arestat de autoritățile nord-coreene și condamnat la două luni de închisoare.

Mai multe