Pensionarul acesta se plimbă de aproape două luni cu butoiul prin Oceanul Atlantic

25 februarie 2019 16:22   Internațional
Ultima actualizare:

Este incredibil! Jean-Jacques Savin, de 72 de ani, a pornit în călătoria vieții lui la scurt timp după Crăciun. El a serbat Anul Nou în butoiul său, în largul furtunosului Ocean Atlantic, ziua lui de naștere, din data de 14 ianuarie, a petrecut-o singur în drum spre Ecuator și a ajuns acum la 450 km distanță de locul de pornire.

Jean-Jacques Savin, 72 de ani și-a asigurat un loc în Cartea Recordurilor. El aplecat din insulele Canare spaniole, la 27 decembrie 2018, și vrea să traverseze Oceanul Atlantic în trei luni. Fostul paramilitar și-a petrecut tinerețile, în misiuni, prin Africa, la pensie a devenit pilot și, de plictiseală, și-a făcut un butoi din scânduri unse cu rășini speciale și întărite cu un schelet din fibră de carbon care are o suprafață de 21 mp.

La finele anului trecut a lansat butoiul la apă pentru o călătorie cu destinație necunoscută. Până în prezent a fost plimbat de curenți, valuri și siajul vapoarelor la 450 km distanță de insulele Canare de unde a plecat. De Anul Nou a băut singur un vin alb Sauternes și la 14 ianuarie, când a făcut 72 de ani, a mai băut o sticlă de vin roșu Saint-Emilion. Mai are la bord o sticlă de Bordeaux pe care o va bea când butoiul va ajunge la țărm. Savin speră să ajungă în Martinica, dar nu are nici un control asupra direcției. Interiorul butoiului a fost compartimentat în spațiu de depozitare, bucătărie, dormitor și baie. Butoiul are mai multe ferestre pentru a-i permite navigatorului să observe viața subacvatică.

El a scăpat până acum de două atacuri violente ale orcilor care au crezut că butoiul este de mâncare. Viteza de deplasare a butoiului este foarte mică, de maximul 7 km/h, dat Savin are nervii tari și spune că la vârsta lui are răbdarea necesară pentru a ajunge la destinație... oricare ar fi aceea.

Mai multe