Peste 97.000 de copii testați pozitiv pentru Covid-19 în SUA, în numai două săptămâni

10 august 2020 15:49   Internațional
Ultima actualizare:

Un raport publicat de Academia Americană de Pediatrie și de Asociația Spitalelor de Pediatrie arată că, în ultimele două săptămâni din luna iulie au fost confirmați cu noul coronavirus peste 97.000 de copii din SUA, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% a îmbolnăvirilor în rândul copiilor.

Felul în care a fost luată în calcul vârsta copiilor diferă de la un stat la altul, unele state raportând numai până la vârsta de 14 ani, în vreme ce statul Alabama împinge limita până la vârsta de 24 de ani.

Studiul citat de CNN a fost realizat în perioada în care școlile din SUA și-au redeschis porțile pentru elevi, în încercarea de a înțelege efectele noului coronavirus asupra copiilor și rolul pe care-l joacă tinerii în răspândirea virusului.

Unele școli au păstrat clasele aglomerate, în vreme ce altele au fost nevoite să-și ajusteze planurile de redeschidere ca răspuns la răspândirea infecției în comunitate.

Într-o școală din statul american Georgia, devenită foarte populară pe internet după viralizarea unor imagini cu clasele aglomerate, au fost raportate nouă cazuri de Covid-19, șase în rândul elevilor și trei în rândul personalului, conform informațiilor oferite de directorul instituției.

În vreme ce unii lideri politici americani, inclusiv președintele Donald Trump, susțin că virusul nu-i afectează grav pe cei mici, un studiu recent arată că copiii mai mari pot răspândi virusul în aceeași măsură cu adulții. Conform unui alt studiu, copiii cu vârste sub cinci ani au o încărcătură virală la fel de mare ca un adult, ceea ce readuce în discuție problema transmiterii noului coronavirus de la copii la adulți.

Cel puțin 86 de copii au murit, din luna mai și până în prezent, iar săptămâna trecută un băiat de șapte ani fără boli preexistente a devenit cea mai tânără victimă a noului coronavirus în Georgia. În Florida, două adolescente au murit la începutul acestei luni, ridicând la șapte bilanțul victimelor minore.

Cele mai recente cercetări arată că riscul de infecție, de spitalizare și de apariție a complicațiilor este mai ridicat la copiii negri și hispanici.

Citește și:

Strategia lui Donald Trump pentru al doilea val al epidemiei de coronavirus. ”Nu vom închide țara”

Peste 1.000 de decese zilnice raportate în ultimele 5 zile

Mulți părinți și profesori au protestat vehement față de redeschiderea școlilor cu prezența fizică a tuturor celor implicați, în condițiile în care autoritățile nu țin deocamdată virusul sub control.

Statele Unite au depășit pragul de 5 milioane de infectări în weekend, cu cel puțin 162.938 de decese de la începutul pandemiei – adică mai mult decât în orice altă țară din lume.

Peste 1.000 de decese zilnice au fost raportate în ultimele cinci zile, iar din 21 iulie au fost doar patru zile în care autoritățile sanitare au înregistrat mai puțin de 1.000 de morți.

În Florida, unul dintre statele care s-au confruntat cu o creștere masivă a infectărilor în timpul verii, duminică, 9 august, a fost cea de-a 13-a zi consecutivă cu peste 6.000 de cazuri confirmate. Autoritățile au observat o creștere a numărului de cazuri noi în rândul tinerilor și după evenimentele cu un public numeros.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergologie și Boli Infecțioase, i-a implorat, săptămâna trecută, pe tineri să respecte regulile de distanțare, astfel încât să nu se transforme în ”veriga slabă”.

”Acesta este mesajul meu pentru cei tineri. Cu siguranță, ei nu fac acest lucru intenționat și cu rea voință, dar ce fac ei este nepotrivit și contribuie la răspândirea virusului”, a declarat dr. Fauci în cadrul unei conferințe online.

Citește și:

Mesajul unui cercetător român, stabilit în SUA: «COVID-19 nu e o glumă!»

Mai multe