Philip Morris se implică în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19

30 octombrie 2020 11:31   Internațional
Ultima actualizare:

Lupta împotriva COVID-19 mobilizează resurse din cele mai diferite domenii – de exemplu, industria tutunului, prin Philip Morris International. Compania menționată este implicată în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, pe bază de plante, prin intermediul companiei biofarmaceutice Medicago, unde deține o treime din acțiuni.

Medicago a anunțat că a ajuns la un acord cu două departamente ale Guvernului Canadei  pentru a furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul său candidat împotriva COVID-19. Guvernul canadian va contribui la finanțarea studiilor și a dezvoltării vaccinului cu 173 de milioane de dolari canadieni (aproximativ 111 milioane de euro). Medicago folosește o particulă asemănătoare virusului (VLP) cultivată în Nicotiana Benthamiana, o rudă a plantei de tutun, pentru a dezvolta acest vaccin împotriva COVID-19.

Philip Morris International deține aproximativ o treime din acțiunile Medicago prin intermediul unei filiale.

CEO-ul Philip Morris International, André Calantzopoulos, a declarat:  „Salutăm colaborarea anunțată între două departamente ale Guvernului canadian și Medicago pentru accelerarea eforturilor companiei împotriva COVID-19. Atunci când guvernele și companiile își unesc eforturile pentru a promova obiective comune pentru binele public, se pot obține rezultate mai bune.  Ne bucurăm să putem sprijini eforturile Medicago de a dezvolta, fundamenta, produce și furniza un vaccin candidat împotriva COVID-19. Sperăm că va avea succes.”

Studiile pentru vaccinul dezvoltat de Medicago și derivat din plante au început în 14 iulie, cu prima fază de testare pe voluntari. Faza a doua este programată la începutul lui noiembrie, iar dacă ea va avea succes, testele pentru faza a treia vor începe în decembrie 2020.

Mai multe