Poliția germană l-a prins după 48 de ore de căutări pe tânărul sirian suspectat de terorism

10 octombrie 2016 9:16   Internațional
Ultima actualizare:

Mai multe echipe de comando ale poliției germane au fost puse în alertă pentru a percheziționa un apartament în care s-ar fi ascuns un suspect care plănuia un atac terorist. Autoritățile au arestat deja cîteva persoane care ar avea legătură cu principalul suspect.

În rașul german Chemnitz a fost percheziționat un apartament care ar fi aparținut lui Jaber al-Bakr (22 de ani), suspectat că plănuia un atac terorist, informează BBC. În imobil polițiștii au descoperit urme de expolzibil extrem de volatili.

UPDATE: Tânărul sirian suspectat că plănuia un atac terorist, a fost prins de polițiștii germani după o operațiune de căutări de mai bine de 48 de ore. "Am reusit, (...) barbatul suspectat de terorism (Jaber) al-Bakr a fost arestat in timpul noptii la Leipzig, in Saxonia", a anuntat poliția pe Twitter, potrivit Ziare.com.

Aceștia au mai arestat încă un bărbat care ar avea legătură cu Jaber al-Bakr. „Nimeni nu a fost rănit și nu s-a tras niciun foc de armă. Am restat un bărbat și acum îl interogăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului de Investigații din landul Saxonia.

Echipele antitero au evacuat clădirea rezidențială în care existau aparamentele care urmau să fie percheziționate, dar al-Bakr nu a fost găsit, relatează Reuters. De duminică, 9 octombrie, polițiștii îl caută pe suspect, dar șanele de a-l găsit par să scadă de la o oră la alta, exitând riscul de a părăsi țara.

Jaber al-Bakr este suspectat că ar planifica un atentat cu bombă la un aeroport, fiind considerat deosebit de periculos. Acesta a ajuns anul trecut în Germania și a primit statut de refugiat.

Mai multe