Povestea celui mai tânăr preşedinte al Franţei

8 mai 2017 21:07   Internațional
Ultima actualizare:

Victorie clară! La 39 de ani, liberalul pro-european Emmanuel Macron a învins-o pe populista de extremă-dreapta Marine Le Pen la alegerile prezidenţiale din Franţa cu 66,1% faţă de 33,9% din voturi.

Povestea lui Emmanuel Macron, care a devenit cel mai tânăr preşedinte francez, şochează întreaga planetă. Fiul cel mare al celor doi medici renumiţi din oraşul Amiens (nordul Franţei) a fost un elev eminent, cu o minte strălucită, care la vârsta de numai 15 ani s-a îndrăgostit de profesoara sa din liceu, Brigitte Trogneux. Chiar dacă ea avea la acea vreme 40 de ani, acesta i-a promis încă de atunci că o va lua de soţie. S-a ţinut de cuvânt şi, datorită sprijinului ei, a ajuns preşedinte. 

După ce a repurtat victoria, în mod ciudat, Brigitte i-a sărutat mâna drăgăstos lui Macron după discursul pe care l-a ţinut duminică seara în faţa Muzeului Luvru. Ea i-a fost tot timpul alături în campania electorală, l-a sfătuit şi s-a ocupat de agenda sa. Îl va susţine în continuare şi chiar va lucra gratuit în guvernul lui pentru a promova noi reforme în Educaţie. Macron a arătat lumii întregi cât de mult o iubeşte încă pe soţia sa, chiar dacă gurile rele o bârfesc că poartă fuste prea scurte pentru vârsta sa. Povestea lor de dragoste a provocat seisme dezastruoase în sânul a trei familii. Brigitte era căsătorită de 20 de ani cu bancherul André-Louis Auzière, când Macron s-a îndrăgostit de ea. Se întâlnea cu elevul în cel mai mare secret, dar vecinii au prins de veste şi l-au anunţat pe soţ. Când a aflat că soţia lui se iubeşte cu un elev, Auzière a părăsit-o imediat şi nu a mai vrut să o mai întâlnească vreodată. A preferat să lipsească şi de la înmormântarea mamei lui, ca s-o evite. Supăraţi foc, părinţii lui Brigitte au încercat şi ei s-o despartă de elevul său. Părinţii lui Macron chiar l-au obligat să părăsească Amiens şi să termine liceul la Paris, pentru a-i despărţi. În acelaşi timp, mama lui a luat legătura cu profesoara şi a implorat-o să-l lase în pace. Îşi dorea să-l însoare cu o fată de vârsta lui şi să aibă copii. Astăzi, ea a acceptat-o pe Brigitte, chiar dacă e mai mare cu 25 de ani decât fiul său, şi sunt bune prietene. Emmanuel Macron a studiat filozofia la Universitatea Paris-Nanterre, iar mai târziu a absolvit École Nationale d’Administration.

Marine Le Pen a dansat după înfrângere

Candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen (48 de ani) şi-a recunoscut înfrângerea şi chiar l-a sunat pe Emmanuel Macron ca să-l felicite pentru victoria repurtată. La scurtă vreme după anunţarea rezultatelor, ea a fost filmată în timp ce dansa şi cânta pe versurile piesei “I love rock’n’roll” a trupei Joan Jett & The Blackhearts. Ea i-a uluit pe cei prezenţi cu talentele sale artistice.

Mai multe