Povestea desprinsă din filme a prințesei Mary. Ieri, juristă, astăzi se pregătește să devină viitoarea regină a Danemarcei

20 septembrie 2020 20:24   Internațional
Ultima actualizare:

Povestea prinţesei Mary fascinează întreaga lume. Ea a fost o fată simplă aleasă drept soţie de prinţul Frederik al Danemarcei, după ce a cunoscut-o într-un bar.

Ieri o fată simplă din Tasmania, astăzi o viitoare regină! Ziarul britanic ”Daily Mail” prezintă povestea extraordinară a prinţesei Mary a Danemarcei, astăzi în vârstă de 48 de ani. Până la 28 de ani, ea a fost o juristă oarecare, născută în Tasmania, cel mai mic stat al Australiei. Basmul care a devenit realitate a început în urmă cu 20 de ani. Prinţul Frederik al Danemarcei, astăzi în vârstă de 52 de ani, se afla la Sydney, în Australia pentru a susţine echipa ţării sale de canotaj la Olimpiadă. În timp ce se afla în barul Slip Inn, privirea sa s-a încrucişat cu cea a frumoasei Mary Donaldson. S-au uitat intens unul la altul şi în cele din urmă au început să vorbească.

Australianca habar nu avea că turistul din faţa ei era însuşi viitorul rege al Danemarcei. Frederik i-a cerut numărul de telefon şi au ţinut legătura de la distanţă mult timp. Prinţul îi făcea vizite în secret iubitei sale până în 2001, când Mary s-a mutat la Copenhaga pentru a studia limba daneză la Studieskolen. În 2003, Regina Margareta a II-a (80 de ani) a anunţat logodna lor. Frederik şi Mary s-au căsătorit la 14 mai 2004. Ei au împreună 4 copii: Christian (14 ani), gemenele Josephine şi Sophia, de 10 ani, şi Vincent, de 9 ani. După moartea Reginei, când Frederik va urca pe tron, Mary va deveni prima regină daneză de origine australiană.

Mai multe