Povestea emoționantă a lui Frank Pascuzzi, americanul care de 25 de ani devine Moș Crăciun
Jurnaliştii americani au reuşit să facă primul interviu cu Moş Crăciun. Americanul Santa Claus, de 62 de ani, din Copiague, Long Island, SUA, devine Moşul cu plete dalbe în fiecare an, de 25 de ani încoace. Anul acesta îi aşteaptă pe copii din spatele unei vitrine şi le ascultă dorinţele, cântă cu ei colinde şi le iartă greşelile săvârşite faţă de părinţi de-a lungul anului.
Santa Claus, de 62 de ani, din Copiague, Long Island, SUA, se transformă în personajul de la Polul Nord de mai bine de 25 de ani încoace. El este fascinat de spiritul Sărbătorilor de iarnă şi iubeşte enorm copiii. ”Nu îi pot ţine în braţe pe micuţi, dar încerc să le aduc spiritul Sărbătorilor şi pe pandemie. Încă din august mi-am montat în dubiţă lumini UV pentru a dezinfecta hainele cu care mă îmbrac”, a declarat Frank Pascuzzi, care şi-a schimbat numele în acte în 2012, în Santa Claus.
Bătrânul de 62 de ani are o firmă de evenimente şi concepe singur decoraţiuni de Crăciun pe care le vinde pentru a-şi asigura traiul de pe o zi pe alta. Este angajat la magazine de jucării, de genul lanţului de magazine Macy’s, şi la diferite mall-uri. Însă din cauza pandemiei de COVID-19, Moş Crăciun a trebuit să pună între el şi copiii care vin să îl colinde un perete de sticlă şi să renunţe complet la îmbrăţişările călduroase şi micile daruri dulci. ”Am comandat măşti de Moş Crăciun care să conţină filtre de particule pentru a fi sigur că nu mă îmbolnăvesc pe perioada Sărbătorilor. Nu mi-aş ierta-o niciodată dacă aş lipsi de la muncă în această perioadă. Eu trăiesc pentru Crăciun şi Crăciunul este viaţa mea”, a declarat bătrânul pentru NY Times. Fotografa Amanda Demasi, de 31 de ani, care are un studio foto în Holtsville, New York, a declarat că ”lumea a intrat în spiritul Sărbătorilor de iarnă, dar coşmarul virusului ucigaş crispează trăsăturile”. Ea a fost nevoită să renunţe la colaborarea cu Santa Claus (fost Frank Pascuzzi) din cauză că nu îi mai călca nimeni pragul. Din cei peste 1.000 de Moşi Crăciuni din statul New York, doar 50 şi-au mai găsit loc de muncă în aceste zile. Şi asta pentru că majoritatea americanilor preferă să stea în case şi să comande darurile care vor ateriza sub pom în noaptea magică, de Internet.
La Washington, Moşul stă în bulă
SUA înregistrează un număr record de victime din cauza pandemiei care a îngrozit planeta: peste 16 milioane de oameni au fost contaminaţi şi aproape 290.000 au pierit. Pentru a nu le strica bucuria copiilor de a se întâlni cu Moşul, în Washington au fost amenajate bule de plastic în care acesta îi aşteaptă pe micuţi. Aceste globuri de plastic au fost amplasate în parcuri sau în apropierea mall-urilor. Autorităţile speră să salveze Sărbătorile din această iarnă care sunt şi aşa extrem de vitregite de regimul de restricţie impus de autorităţi pentru a stopa răspândirea virusului.