Povestea Pentagonului din China, cel mai mare mall din lume

21 ianuarie 2016 11:52   Internațional
Ultima actualizare:

Shanghaiul a dorit să se întreacă pe sine, bătându-și propriul record prin construirea unui imens complex comercial. Și încă nu unul obișnuit, ci având forma unui pentagon. Imaginea sa impunătoare pare totuși să nu-i impresioneze pe localnici. De fapt, clădirea este aproape pustie.

Construcția celui mai mare mall din orașul Shanghai a fost realizată în 2009 după modelul celebrului Pentagon din Statele Unite, doar că este mult mai mare decât acesta. Ocupând o imensă suprafață de 500 000 mp, s-ar putea crede că această platformă comercială a fost special creată pentru a satisface nevoia de consum a unui oraș foarte populat.

Totuși, în ciuda imaginii impunătoare și a potențialului pe care îl are prin facilitățile oferite, mall-ul nu este „vizitat” decât de câteva persoane, conform BBC News.

Giganticul complex comercial, a cărui construcție a costat în jur de 200 de milioane de dolari, a rămas de ani buni un loc aproape pustiu din cauza amplasării neadecvate și a faptului că arhitectura sa produce confuzie.

Potrivit Gizmodo, rar se poate zări câte o persoană împingând un coș de cumpărături printre rafturile pline cu produse, practic neatinse. Seamănă izbitor cu imaginea exponatelor dintr-un muzeu care nu au nevoie de plăcuțele cu informații explicative pentru a înțelege ce se întâmplă.

Mai multe