Poza anului în Spania. Româncă îngenuncheată în fața medicilor care i-au salvat fiul de Covid

2 noiembrie 2020 20:33   Internațional
Ultima actualizare:

Asociaţia Jurnaliştilor din provincia spaniolă Navarra a anunţat că fotografia anului este cea a unei românce stând în genunchi la picioarele medicilor care i-au salvat fiul bolnav de COVID-19, după ce acesta a stat 60 de zile la Terapie Intensivă.

Fotografia a fost realizată de Iñaki Porto Villanueva. Pentru imaginea surprinsă în iunie, când Simona, mama lui Denis Cârpaci, un tânăr român de 28 de ani, a îngenuncheat în faţa personalului medical de la Clinica San Miguel din Pamplona, Iñaki a luat premiul Teobaldo pentru fotografie, scrie publicaţia Navarra Capital. Cu mâinile încleştate pe piept şi cu capul lăsat în jos, Simona şi-a arătat astfel recunoştinţa pentru cei care i-au salvat fiul infectat cu SARS – CoV – 2. Medicul Txuma Urtasun, şeful Serviciului de Terapie Intensivă de la Clinica San Miguel, a mărturisit că „plângeam cu toţii când am văzut-o pe femeie”.

Denis a împlinit 29 de ani când era în comă, iar medicul îşi aminteşte momentul care l-a mişcat cel mai mult. Când îl intuba pe pacient, telefonul mobil al acestuia a sunat, iar pe ecran a apărut o fotografie a tânărului lângă nişte copii. ”Când am văzut acea poză, am ştiut că trebuie să-l salvăm”, își amintește doctorul Txuma Urtasun.

Citește și:

El a surprins toamna şi iarna în aceeaşi imagine! Fotografia face ravagii în mediul online

30 cele mai frecvente probleme cu care rămâi după COVID-19. Simptome care persistă în timp

Mai multe