Premierul britanic Boris Johnson, implicat într-un accident rutier. Șoferul a încercat să evite un protestatar

17 iunie 2020 20:06   Internațional
Ultima actualizare:

În timp ce pleca din Parlament, Boris Johnson a fost implicat într-un accident rutier ușor, după ce mașina în care se afla a frânat brusc din cauza unui protestatar kurd care a apărut din senin în fața autoturismului.

După ce protestatarul a apărut în fața mașinii în care se afla premierul, șoferul a frânat brusc pentru a evita pietonul, iar vehiculul lui Boris Johnson a fost ciocnit din spate de autoturismul care îl escorta pe premierul britanic, notează BBC.

Boris Johnson nu a fost rănit, iar mașina în care se afla a plecat imediat de la locul incidentului. Autotursimul său, un Jaguar, a avut însă de suferit în urma impactului.

Cel care a provocat accidentul nu a fost rănit, dar a fost arestat, a anunțat presa britanică. Protestatarul manifestase în fața Parlamentului britanic împotriva atacului întreprins de Turcia asupra rebelilor kurzi, informează aceeași sursă.

Boris Johnson a devenit noul premier al Marii Britanii, după ce a fost ales lider al Partidului Conservator, cu 92.153 de voturi, învingându-l detașat pe rivalul rău, Jeremy Hunt, care a primit 46.656 de voturi.

Boris Johnson a fost ales de membrii Partidului Conservator cu 92.153 de voturi lider al formaţiunii, şi urmează să devină, astfel, premierul Marii Britanii, relatează BBC News. Fostul primar al Londrei i-a luat locul Theresei May la şefia Guvermului.

Mai multe